30-11-2022

Verdiepende videoserie over Systems Engineering

Verdiepende videoserie over Systems Engineering

Een kennismaking met Systems Engineering, Architecture Decision Records (ADR) en Easy Approach tot Requirements Syntax (EARS) door Victor Sluiter, research engineer bij het Saxion lectoraat Mechatronica.

Vanuit het SESAME (Systems Engineering for Small And Medium Enterprises) project is onderzoek gedaan naar in hoeverre mkb’ers of kleinere R&D-afdelingen zich kunnen meten aan grotere bedrijven als het gaat om modulariteit en standaardisatie in onderwerp processen. Om antwoord te geven op deze vraag heeft Universiteit Twente voorzien in de theoretische kant van Systems Engineering. RIWO, Hencon en Hollander Techniek deelden hun ervaringen met eigen methodologie├źn en uitdagingen. Het Saxion lectoraat Mechatronica is aan de slag gegaan welke methodes geschikt zijn voor de mbk’er. Maarten Bonnema, associate professor bij Universiteit Twente, en Victor Sluiter, research engineer bij het lectoraat, nemen je in deze videoserie mee in de beginselen van Systems Engineering, Architecture Decision Records (ADR) en Easy Approach to Requirements Syntax (EARS).

BEKIJK DE VIDEO'S

Penvoerder van dit project is het Lectoraat Mechatronica van Hogeschool Saxion, samen met RIWO, Hollander Techniek en Hencon. SESAME is gefinancierd door Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA.

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.