RIWO

RIWO is in het TValley netwerk de specialist op het gebied van industriële automatisering en mobiele-, machine- en procesbesturing.

RIWO

Wim Spit, CEO RIWO: “Wij zijn specialist in industriële automatisering, mobiele-, machine- en procesbesturing. We ontzorgen onze partners in het totale besturingsvraagstuk met moderne modulaire bouwstenen en op basis van langdurige samenwerkingen, waardoor partners sneller naar de markt kunnen! Riwo is gespecialiseerd in industriële automatisering en besturing. TValley is een verlengstuk van onze eigen R&D. Samen met andere Twentse bedrijven, onderzoekers en studenten werken we voortdurend aan innovatieve uitdagingen van vandaag en morgen”.

Over RIWO

De industriële besturingsoplossingen van RIWO zijn breed toepasbaar in verschillende branches. Of het nu gaat om de automatisering van productie in industriële bakkerijen, het managen van de interne logistiek in tuinbouwkassen, kalveren 24/7 volautomatisch van vers voer voorzien of de ontwikkeling van een besturingsysteem dat automatisch appels en plukt in een boomgaard. Elke dag opnieuw werkt het team van RIWO aan veelzijdige en uitdagende innovaties!

Wat al deze branches gemeen hebben,  is dat de verwachtingen in de markt sterk veranderen door allerlei technologische ontwikkelingen. Ook wel Smart Industry genoemd. RIWO helpt met modulaire bouwstenen en eigen OEM producten, waarmee zij veel sneller naar de markt kunnen. Vier belangrijke trends: robotica, kunstmatige intelligentie (AI), digitalisering en sociale innovatie. Deze trends zijn nauw verbonden aan elkaar en hebben een grote impact. Zo werkt een .NET ontwikkelaar bijvoorbeeld met AI aan een slimme productieplanning of past een R&D engineer AI toe om appels te herkennen in een boomgaard. Om de ontwikkeling van onze bouwstenen te versnellen werken we samen met TValley.

 

 

Samenwerking TValley

De grote mate van samenwerken is kenmerkend voor de Twentse bedrijfscultuur van RIWO. In multidisciplinaire projectteams, met partners, leveranciers of met TValley. Maar samenwerken gaat veel verder dan het ontwikkelen van steeds complexere innovatieve systemen. Moderne technologie in industriële productiemiddelen moet namelijk ook jarenlang 24/7 beschikbaar zijn voor eindgebruikers, dat vergt veel van de service engineers bij RIWO en onze partners. Wim Spit: “Samen zijn we sterker, sneller en succesvoller, maar samenwerken geeft vooral volop positieve energie!”

Als we het specifiek hebben over de samenwerking met TValley, dan zijn voor RIWO de belangrijkste drijfveren:

 • Verlengstuk Research & Development
 • Versnellingsprogramma innovaties
 • Kennisnetwerk voor medewerkers: binden, boeien en ontwikkelen
 • Twente en Oost-Nederland profileren als aantrekkelijke regio voor bedrijvigheid en talent
 • Uitbreiden netwerk: business en student
 • Ondersteuning bij het vinden van talent voor stages en afstudeerprojecten
 • Collectieve R&D projecten opzetten met ruimere funding en betere voorwaarden
 • Nauwe samenwerking met kennisinstellingen over behoefte vanuit de markt

Projecten

Enkele voorbeelden van TValley samenwerkingsprojecten zijn MARIO (Modular Autonomous Robot for Intelligent Operations), waar we universele bouwstenen voor Automatisch geleide Voertuigen hebben ontwikkeld, en specifiek hebben gewerkt aan bouwstenen voor de voerrobot van morgen. Een ander voorbeeld is NENA (NExt generation NAvigation). Met een groep regionale bedrijven, onderzoekers en studenten ontwikkelden we de NENA industriële AGV op basis van open source bouwstenen. Of AGRobot, een onderzoek naar een unieke semi-autonome samenwerkende grond-luchtrobot platform voor de ecologische precisielandbouw.

 • MARIO (Modular Autonomous Robot for Intelligent Operations): ontwikkeling van universele bouwstenen voor automatisch geleide voertuigen met in het bijzonder de automatisch voerrobot.
 • NeNa (NExt generation NAvigation): het NeNa-project is gericht op het bieden van veilige, robuuste, nauwkeurige en betrouwbare open-source bouwstenen voor de navigatie van autonoom rijdende robots in de industrie, met een focus op kleine en middelgrote ondernemingen (MKB).
 • AGRobot: uniek semi-autonome samenwerkende grond-luchtrobot platform.
 • Twentse-ROS: een projectverkenning voor industriële vragen rondom Robot-Operating-Software in Noord-Oost Nederland
 • SESAME (Systems Engineering for Small And Medium Enterprises)
 • SPRONG initiatief: onderzoeksgroep voor Digital Driven Manufacturing

Werken bij Riwo

Ben jij een engineer in de dop of heb je al ruime ervaring en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk hier de actuele vacatures en stages bij Riwo.

Kom in contact!

Wil je graag persoonlijk in contact komen Riwo? Dat kan via info@riwo.eu. Dan brengen zij je graag in contact met de juiste persoon.

Contact

Privacy & Terms

 • Hengelosestraat 500
 • 7521 AN Enschede
 • T: +31 (0)53 483 6800
 • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.