Matchmaking event: Systems Engineering project
Aanmelden
Matchmaking event: Systems Engineering project

Matchmaking event: Systems Engineering project

Datum
20-05-2022
Tijd
09:00 - 12:00
Locatie
Saxion lectoraat Mechatronica (Ariënsplein 1, Enschede in ruimte Z-16.0.0.2)

SESAME project

Op 20 mei 2022 organiseert het Saxion lectoraat Mechatronica een “matchmaking event” om een nieuw Systems Engineering project vorm te geven. Het consortium, bestaande uit Saxion University of Applied Sciences, University of Twente en een groep bedrijven, heeft in het afgelopen jaar in het SESAME project samen onderzoek gedaan naar systems engineering in het mkb. Mechatronics Research Group is betrokken bij de HBO-master Robotics Systems Engineering en daar heeft het consortium veel van geleerd. De aangesloten bedrijven zijn daarbij hard aan de slag gegaan met hun interne SE-skills! Als uitkomst hebben we nu een duidelijker beeld van “de toestand van SE voor mkb”, en binnenkort een serie open toegankelijke kennisclips die als trainingsmateriaal gebruikt kunnen worden.

Nieuwe projectaanvraag

Projectleider Victor Sluiter: “Iedereen binnen SESAME wil graag door met een nieuw project. Daarin willen we nog meer van elkaar leren en met elkaar Systems Engineering processen verbeteren. We zien dat dit niet makkelijk is, en daarom willen we graag een groter consortium vormen voor een langer lopend project. Daarmee krijgen aangesloten bedrijven ook de tijd om nieuwe processen of technieken echt een plek te geven in hun organisatie. Tijdens het matchmaking event op 20 mei 2022 willen we graag samen met je kijken welke SE-onderwerpen hoog op de agenda staan, om vervolgens een nieuwe projectaanvraag te schrijven die zoveel mogelijk aansluit bij de betrokken bedrijven. Ter inspiratie alvast een greep uit onderwerpen die in het verleden ter sprake gekomen zijn: Agile hardware ontwerp, training van SE personeel, “Engineer-to-Order vs Configure-to-Order”, Product Line Engineering, Model Based Systems Engineering, bijhouden van ontwerpbesluiten, rolverdeling Systems Engineer / Project Manager, A3 Architecture Overviews…”.

Maar het allerliefst horen we van jou welke onderwerpen in je bedrijf spelen!

Programma

09:00 | 10:00

Introductie door Victor Sluiter (Saxion)

SESAME, terugblik op kosten en baten van het vorige project

|

Brent Dekker (Hollander Techniek)

Ervaringen vanuit SESAME. Meerwaarde voor mkb.

|

Maarten Bonnema (UT)

Industrie als lab, een “spiral” aanpak

10:00 | 10:30

Koffiebreak

Input vanuit bedrijfsleven verzamelen (formulier)

10:30 | 11:30

Matchmaking session

Verkennen partners, vragen en uitdagingen.

|

Verkennen potentiële werkpakketten. Zijn er gezamenlijke vragen?

11:30 | 11:45

Strategy & Funding

Arnold Oude Avenhuis / Dirk Bekke: Beschikbare funding, rol van SE in de onderzoeksgroep.

Aanmelden

Bent je geïnteresseerd in Systems Engineering en wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Of wil je meer informatie over project SESAME en het vervolg? Neem contact op met Victor Sluiter via v.i.sluiter@saxion.nl.

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.