24-11-2022

Waarom internet of things interessant is voor je bedrijf (en je het waarschijnlijk al toepast)

Waarom internet of things interessant is voor je bedrijf

Internet of Things – of IoT – is een term die je steeds vaker hoort. Niet zo vreemd ook, want waarschijnlijk maak je al gebruik van deze technologie zonder dat je het beseft. Maar wat is het precies? En welke voordelen heeft het voor je bedrijf? Business developer Lea Milovich vertelt.

Bron: Novel-T

We beginnen bij het begin. Want wat is IoT? Lea: “De term Internet of Things is nogal vaag. Veel mensen weten niet wat ermee wordt bedoelt. Maar het is simpelweg de koppeling van verschillende apparaten. Dat zie je dus overal, bijvoorbeeld in de slimme thermostaat thuis die het verbruik van je apparaten meet, en die je kunt bedienen via een app op je mobiele telefoon. IoT is dus niets anders dan de technologie die ervoor zorgt dat verschillende hardware apparaten informatie kunnen uitwisselen.”

VOORDELEN VAN IOT

Wellicht denk je nu dat dat een leuk extraatje is. Maar onderschat de voordelen niet. Lea zet ze op een rijtje: “Door je apparaten data uit te laten wisselen, kun je tijd, geld en energie besparen. Bovendien kun je je processen effectiever en efficiënter inrichten, omdat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare data. Het kan zijn dat je eerst extra moet investeren om de besparing later te realiseren, maar het levert je veel op zolang je een helder doel voor ogen houdt.”

STEL EEN DOEL

Dat doel is ook meteen het belangrijkste wanneer je aan de slag gaat met IoT. “Je kunt IoT wel implementeren, maar je gaat de voordelen pas echt merken wanneer je weet wat je ermee wilt bereiken,” zegt Lea. “Wil je efficiënter werken? Wil je processen optimaliseren? Energie besparen? Vergelijk het met het bepalen van KPI’s. Vervolgens kijk je waar je nu staat en waar je naartoe wilt, zodat je weet welke stappen je moet ondernemen. Wij kunnen je helpen bij het uitstippelen van die roadmap.”

Wil je weten hoe je IoT kunt toepassen en waar je op moet letten? Download het volledige artikel (bron: Novel-T):

Download het artikel


Lea Milovich

Business Developer bij Novel-T

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.