Voortman Steel Machinery

Voortman Steel Machinery is onderdeel van Voortman Steel Group

Voortman Steel Machinery

Voortman Steel Machinery ontwerpt en ontwikkelt al ruim 50 jaar CNC-gestuurde machines en oplossingen voor de staalbouw en maakindustrie in Rijssen.

Over Voortman Steel Group

De Voortman Steel Group bestaat uit twee divisies met elk hun eigen kracht en specialisme: de Machinery divisie en Construction divisie, met Voortman Steel Machinery B.V. en Voortman Steel Construction B.V. als belangrijkste werkmaatschappijen. “Binnen ons bedrijf voeren nuchterheid in combinatie met vakmanschap en de passie daarvoor de boventoon. Beslissingen nemen, kunnen we snel. Heb je een goed idee en levert het wat op voor de klant? Voer het dan vooral uit! Als je het niet probeert, kom je ook niet verder. Ondernemerschap zit ons in het bloed. En dat merk je, dat voel je en zie je; waar je je ook in ons bedrijf bevindt.

Gedreven door techniek, met aandacht voor de mensen die het doen; zo werken we bij de Voortman Steel Group. We zijn een mensenbedrijf waar iedereen de ruimte krijgt zichzelf te ontwikkelen. Waar we met passie werken aan de mooiste staalconstructies en machines. Waar we meedenken met de klant en samen zorgen voor een optimaal resultaat. Waar we verantwoordelijkheid voelen voor ons werk. Waar we jongeren de kansen en ondersteuning bieden die ze nodig hebben het vak te leren. Bij Voortman Steel Group staan we met beide benen op de grond, met onze blik gericht op de toekomst.”

Samenwerking TValley

Om nieuwe technologieën sneller te ontdekken en te accepteren gaat Voortman Steel Machinery intensieve samenwerkingen aan met onderwijsinstellingen. Eén van deze samenwerkingen is fieldlab TValley. TValley vormt de verbindende schakel tussen MKB bedrijven en onderwijsinstelling Saxion Hogescholen om gezamenlijk toepassingsgericht onderzoek te doen naar mechatronica vraagstukken van de bedrijven. Voorbeelden van vraagstukken zijn robotisering, AGV voertuigen of computer vision systemen. De kracht in deze samenwerking is dat, indien mogelijk, meerdere bedrijven worden gekoppeld aan een vraagstuk om zo gezamenlijk kennis op te bouwen.

“Daarnaast heeft de succesvolle deelname geleidt tot meerdere nieuwe toepassingen die in de komende tijd verder worden uitgewerkt tot een proof of concept. Voorts biedt het fieldlab ons de gelegenheid in een vroeg stadium met studenten in contact te komen en ze zo enthousiast te maken voor de techniek en de machines die welke Voortman bedenkt en produceert.”

TValley projecten

Project DiVision

In 2017 is het eerste project begonnen in de TValley samenwerking. In dit project is er gezocht naar een manier om met een industrie 4.0 aanpak een tot op heden manueel proces op te lossen. Om onze positie in de staalmarkt te verbeteren, wil Voortman met behulp van een vision systeem plasma gesneden producten controleren op de juiste afmetingen. Het uiteindelijke doel is om een vision systeem te ontwikkelen dat automatisch plasma gesneden plaatwerk herkent, waarmee het gelokaliseerd kan worden. In dit project is samen met een onderzoeksgroep Mechatronica van Saxion in nauwe samenwerking met Voortman een vision systeem ontwikkeld voor de herkenning van producten in de vorm van een proof-of-concept opstelling. Binnen dit project werd samengewerkt met nog een industriële partner (IMS bv.).

Project VISIR

In 2020 is het volgende project gestart in samenwerking met TValley. Het doel van dit project is om toegepast onderzoek te doen naar vision toepassingen binnen onze machines. Waarbij de focus ligt op toepassingen voor de fabriek van de toekomst. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar een geavanceerd vision systeem om automatisch las geometrieën te meten en hierop te acteren om zo de kwaliteit te verhogen. Naast het toegepaste onderzoek wordt in dit project ook veel aandacht besteed aan kennis deling en generatie. Zo vinden er regelmatig trainingen plaats voor Voortman medewerkers over onder andere vision technologieën, camera selecties en software systemen.

Kom in contact!

Voortman Steel Group is regelmatig op zoek naar nieuw talent en ervaren krachten. Check de vacaturewebsite!

Wil je meer weten over dit familiebedrijf? Bekijk de website, stuur een e-mail of bel (0548 – 539 000).

 

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.