Oost NL

Versterkt de regionale economie

Oost NL

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Overijssel en Gelderland versterken wij de regionale economie. Dit doen ze door met publiek geld te investeren in ondernemers in Oost-Nederland.

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Vanuit een heldere maatschappelijke missie helpt Oost NL ondernemers in Oost-Nederland innovaties te ontwikkelen voor een duurzame samenleving. Ze laten ondernemers innoveren, investeren en internationaliseren. Op weg naar een volgende doorbraak op het gebied van Food, Health, Tech en Energy. Dat doen ze met publiek geld. Ook stellen ze kennis, kunde en netwerk beschikbaar. Met oog voor het maatschappelijk en economisch rendement. Oost NL werkt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat, provincie Gelderland en provincie Overijssel.

Bijdrage van Oost NL

 • Oost NL ondersteunt bedrijven bij het opstellen van een sluitende business case en treden op als durfinvesteerder.
 • Oost NL ontwikkelt en versterkt regionale bedrijvenclusters en kennisnetwerken.
 • Oost NL stimuleert groei door het aantrekken van buitenlandse (en bovenregionale) bedrijven, ondersteunen van de uitbreiding van deze bedrijven en jagen internationale handel aan.
 • Oost NL signaleert trends en identificeert kansen voor de regionale bedrijven.
 • Vanuit een neutrale positie aanjagen, begeleiden en ontwikkelen van bedrijven, programma’s en projecten op specifieke regionale sterkten.
 • Verbindingen leggen en stimuleren van samenwerking door middel van innovatieprojecten.

Enkele clusterprojecten waar Oost NL een bijdrage aan heeft geleverd:

 • AI-hub Oost-Nederland: deze hub is er voor ondernemers, kennisinstellingen en overheden in de regio die op nationale of internationale schaal met AI (willen) werken. De hub verbindt en ondersteunt AI-toepassingen voor een beter, duurzamer en gezonder leven.
 • Industrial Reality Hub: de Europese digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality, die samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen stimuleert, resulterend in business, kennis en faciliteiten van wereldklasse.
 • iQ BLVD: Op de IQ BLVD werken de ondernemers samen met kennisinstellingen en onderwijs aan digitalisering en aan slimmere, snellere en groenere procestechnologieën.

Samenwerking TValley

TValley heeft meerwaarde voor het regionale ecosysteem, waarin de partners elkaar kunnen vinden om gezamenlijk nieuwe technologieën te leren en toe te passen in beoogde innovaties. Op deze wijze helpt TValley haar partners vooruit en levert zo een belangrijke bijdrage aan regionale tech-bedrijven, die oplossingen kunnen ontwikkelen voor maatschappelijke problemen. Oost NL draagt hier als regionale ontwikkelingsmaatschappij graag aan bij.

Projecten

Oost NL heeft aan de basis gestaan van de oprichting van ondersteunt TValley en haar partners waar nodig bij de ontwikkeling van innovatieprojecten die bijdragen aan het ecosysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande activiteiten van Oost NL, de kennis en kunde en wordt het netwerk van Oost NL hiervoor ingezet.

Contact

Wil je meer weten over Oost NL? Bekijk dan de website, neem contact op via: 088 667 01 00 of mail naar info@oostnl.nl.

 

Contact

Privacy & Terms

 • Hengelosestraat 500
 • 7521 AN Enschede
 • T: +31 (0)53 483 6800
 • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.