Machinefabriek Boessenkool

Innovatieve machinebouwer

Machinefabriek Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool is een machinefabriek in de breedste zin van het woord. Ze ontwikkelen, ontwerpen en produceren onderdelen, systemen en complete machines. Extreem nauwkeurig? Complex? Grootformaat? Het zijn een aantal key-features van hun dagelijkse activiteiten.

Over Machinefabriek Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool, onderdeel van de Osse Group, is een innovatieve machinebouwer. Door de Erasmus Universiteit uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van NL. Spin-offs van Machinefabriek Boessenkool ontpoppen zich tot zelfstandig opererende bedrijven binnen de Osse Group, al dan niet in Joint Venture vorm. Bij Boessenkool is men gek op innovatieve vraagstukken en uitdagingen. Daarbij staan altijd deze 3 speerpunten centraal: vakmanschap, innovatief bedenken oftewel slimme oplossingen bedenken en een doorzetters mentaliteit.

Machinefabriek Boessenkool bedient veel klanten uit veel verschillende sectoren, zoals energie, medisch, off-shore, onderzoeksinstituten (CERN, ESO, ESRF), lucht en ruimtevaart en industrie. Het gaat daarbij om enkelstuks (complex of groot) onderdelen, complete machines en productielijnen. Naast de machinebouw richt Boessenkool zich ook op Mega Drones.

Samenwerking TValley

Machinefabriek Boessenkool is aangesloten bij TValley om sneller te kunnen innoveren en ontwikkelen. Door samen te werken binnen TValley  hebben we snelle toegang tot de expertise van andere TValley partners. Daarnaast zijn en binnen TValley zeer nauwe banden met het Saxion en het Mechatronica Lectoraat, dat geeft ons de mogelijkheden om samen te werken met het lectoraat en de aangesloten lectoren en studenten en afstudeerders. Dat zorgt voor nog meer kennisdeling en vooral ook vaak een verfrissende kijk van jonge engineers op de voorliggende uitdagingen.

Projecten

Met TValley hebben wij voornamelijk samengewerkt aan onze Mega Drones van onze dochter Drone4. Drone4 heeft een aantal Mega Drones ontwikkelt. Denk daarbij aan drones die >25 kg als lading kunnen meenemen, maar zelfs drones die tot wel 500 kg kunnen tillen. Enkele voorbeelden zijn Drone4Emergency (gewonde soldaat vervoeren), Drone4Logistics, Drone4Firefighting, Drone4Agro (automatisch sproeien boven gewassen)

Collega worden?

Ben jij een engineer in de dop of heb je al ruime ervaring en ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk hier de actuele vacatures en stages bij Machinefabriek Boessenkool B.V..

Contact

Bezoek de website voor meer informatie. Graag persoonlijk contact? Stuur een bericht naar info@boessenkool.com of bel 0546-488800.

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.