TValley Tech Conference 2021
Scoor je ticket!
TValley Tech Conference 2021

TValley Tech Conference 2021

Datum
30-09-2021
Tijd
12:30 - 18:00
Locatie
Enschede
Scoor je ticket!

Wij hebben iets leuks voor je! Op 30 september vindt het TValley Tech Conference plaats in de Grolsch Veste in Enschede. Hèt evenement voor engineers met een passie voor robotica, mechatronica en ambient intelligence.

Datum | donderdag 30 september 2021

Tijd | 12:30 – 18:00 uur

Locatie | De Grolsch Veste, Enschede

Coronamaatregelen | Bij binnenkomst vragen we je om je coronatoegangsbewijs en een ticket

Leer meer over Advanced perception & AI, Systems Engineering, Human Machine Interaction, Autonomous Systems en Automation & IT. Deel je kennis met andere vakfanaten. De TValley Tech Conference zorgt voor een kickstart van innovatie en nieuwe connecties!

Of je nu al een aantal jaar actief bent in deze branche of je bent net begonnen aan een studie in deze richting: dit wil je niet missen!

Scoor je ticket

 

KENNISSESSIES

Altijd al eens willen weten welke technologische ontwikkelingen Voortman Steel Group in het vat heeft zitten? Ben je benieuwd hoe Benchmark werkt aan Human Machine interaction? Of neem een kijkje in de keuken van Riwo en hun plukrobot. Grijp je kans tijdens de TValley Tech Conference! Bedrijven en kennisinstellingen uit de TValley community nemen je op 30 september mee in onderstaande thema’s tijdens de interactieve kennissessies.

💻  Advanced perception & AI: hoe verkrijg je waardevolle informatie door gebruik van AI en sensoren waarmee je autonome acties realiseert zoals kwaliteitscontrole of objectherkenning?

🔗  Systems Engineering: Hoe vlieg je dit project aan om uiteindelijk tot het beste product te komen? Systems Engineering is een geschikte werkmethode. Een multidisciplinaire aanpak om deze systemen te ontwikkelen, realiseren en beheren.

👨‍🔧  Human Machine Interaction: Hoe kunnen mens en machine elkaar versterken en optimaal samenwerken? Dit heeft alles te maken met Industry 4.0. In productie-omgevingen worden machines niet alleen ingezet voor de productie zelf, maar ze spelen ook een belangrijke rol als het om productiemanagement, logistiek, en dataverzameling en -analyse gaat. Belangrijk element hierbij is de gebruikersinterface.

🤖  Autonomous Systems: Productierobots, zelfrijdende auto’s en slimme cloud-databases: autonome systemen die we allemaal kennen. Wij gaan nog een stapje verder! Hoe creëer je een autonoom systeem dat risico’s elimineert en aanpassingsvermogen heeft?

📊  Automation & Big Data: Hoe organiseer en analyseer je big data om toekomstig onderhoud te voorspellen in de maakindustrie?

Volg op 30 september een of meerdere van onze interactieve sessies en laat je hersens kraken!

MEETVALLEY

TValley bestaat uit vooraanstaande partners als Hogeschool Saxion, Riwo Engineering B.V, Voortman Steel Machinery, VIRO en Demcon. Ontmoet al onze partners tijdens de TValley Tech Conference! Ben je op zoek naar een samenwerkingsverband om een innovatieproject op te starten? Wil je je oriënteren op een stageplek of eerste baan? Of wil je je professionele netwerk uitbreiden en een goed gesprek voeren over bijvoorbeeld slimme voedermachines of security drones? Dan is de TValley Tech Conference iets voor jou!

Psst…Studeer je? Dan is je ticket gratis! Registreer online en ontvang je vrijkaart!

KEYNOTE: DEEP LEARNING IN DE PRAKTIJK

Deep Learning is een recente technologie dat ontwikkeld is binnen het vakgebied van de artificial intelligence (AI). Deze technologie maakt toepassingen mogelijk die voorheen lastig tot onmogelijk waren om te ontwikkelen. Artificial intelligence expert Albert van Breemen neemt je deze middag (rond 15:45 uur) mee in hoe deep learning technologie zich heeft ontwikkeld aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Over Albert van Breemen

Albert van Breemen (48) is een ondernemer en artificial intelligence (AI) expert die al meer dan 25 jaar ervaring heeft met AI technologie. Na zijn PhD aan de Universiteit Twente op het gebied van intelligente regelsystemen heeft hij jaren gewerkt voor Philips en ASML. In 2019 startte Albert het bedrijf VBTI, een AI engineering en consultancy bedrijf. Zijn team is inmiddels uitgegroeid tot 10 AI engineers die bedrijven helpen met AI technologie.

TVALLEY IN DE TOEKOMST

Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. Industry 4.0 of smart industry zijn veelgehoord begrippen. Het gaat daarbij om de geautomatiseerde samenwerking tussen mens en machine en de continue uitwisseling van data. Samen slimmer worden en de efficiency verbeteren! Steven van Roon, programmamanager TValley, en Jaap Beernink, CEO Novel-T zullen de (groei)ambities van TValley voor de komende jaren toelichten.

ONTMOET VAKGENOTEN

Let’s connect: we sluiten de middag af met een niet-te-missen culinaire borrel. Ontmoet vakgenoten met een drankje en een bitterbal in de hand.

PROGRAMMA OVERZICHT

BEKIJK HET PROGRAMMA OVERZICHT

UITGEBREID PROGRAMMA

12:30 – 13:00 uur | bar | welkom

Welkomsthapje en -drankje

Beslis vervolgens op de dag zelf welke kennissessie je volgt (vol = vol!). Of struin je liever rond op de TValley bedrijvenmarkt? Hieronder lees je welke onderwerpen op het programma staan tijdens de kennissessies. De voertaal is Nederlands, tenzij anders aangegeven.

13:00 – 17:00 uur | centrale hal | MEETVALLEY

Maak kennis met TValley partners en hun innovatieprojecten. Loop rond, bezoek de stands en ga in gesprek met de engineers.

13:00 – 13:45 uur | subruimtes | ronde 1 kennissessies

▪️ Voortman Steel Group (Stefano Ganassin) & VIRO (Sander Snellink) over Systems Engineering

VIRO: Smart Product Configuration, een andere waardestroom. Welke voordelen heeft dat? Hoe ziet die waardestroom er uit? En hoe kom je daar?

Voortman Steel Group: In deze kennissessie deelt Voortman Steel Machinery haar manier van werken bij het op maat ontwerpen van een productielijn. Zij zetten daarbij systems engineering, data-driven design, 3D-graphics, VR en digital twins in. De analyse van klantgegevens ondersteunt de verkoopafdeling bij het bepalen van de juiste benodigde apparatuur. Multidisciplinaire teams, systems engineering methoden en co-design met de klant dienen als input om de best passende equipment layout, met daarin de locatie en plaatsing van apparatuur, neer te zetten. De engineers gebruiken 3D-technologie, VR, digital twins en simulaties om de werking van de productielijn te analyseren en de materiaalstroom en output te optimaliseren.

▪️ Demcon (Vincent Bos) & VMI Group (Herman Roosken) over Vision & AI

Demcon: Demcon werkt aan een nieuwe methode om sensor data en labeling te genereren voor Machine Learning. In de sessie komt aan bod hoe een procedurele virtuele omgeving wordt ontworpen om relevante sensor data te genereren, zoals ccd, lidar, gps en meer. De virtuele omgeving biedt een perfecte ground truth waardoor een rijke set labeling kan worden gegenereerd zoals segmentatie, normaal vectoren, optical flow, diepte en veel meer. Ten slotte bespreken we hoe deze data gebruikt wordt in een Machine Learning project en welke mogelijkheden deze techniek kan bieden in de toekomst.

VMI Group: Vision toepassingen in bandenbouwmachines. VMI ontwikkelt en levert geavanceerde machines om autobanden te produceren. De daaraan gestelde kwaliteitseisen worden steeds hoger waarbij machine vision gebruikt wordt om het productieproces te sturen en de kwaliteit te controleren. In deze sessie zal Herman Roosken uitleggen wat voor camera/vision technieken gebruikt worden en ingaan op mogelijke ontwikkelingen voor de toekomst. 

 

▪️ Spectro-AG (Hamed Mehdipoor) & Hogeschool Saxion over AI & Autonomous Systems (voertaal is Engels💬)

Spectro-AG B.V.: “We focus on the design and development of digital artificial intelligence (AI) based solutions that use hyper/multi spectral remote sensing to address real challenges in precision farming, forestry, water management, environmental protection. Our solutions fit Unmanned Aerial Vehicle (UAV) and Unmanned Ground Vehicle (UGV) platforms. We leverage optical sensor technologies and AI modelling including machine learning and deep learning algorithms to build new tools and knowledge.”

 

13:55 – 14:40 uur | subruimtes | ronde 2 kennissessies

▪️ VIRO (Theo de Vries) & Saxion Lectoraat Ambient Intelligence (Jeroen Linssen) over Automation & Big Data

VIRO: From Big Data to Great Insight – De komst van Big Data technologieën ons in staat heeft gesteld om betere beslissingen te nemen in goed gedefinieerde probleem-situaties, omdat we minder uit hoeven te gaan van aannames maar in plaats daarvan kwantitatief inzicht hebben. Maar hoe gaan we nu betere beslissingen nemen in gecompliceerde situaties?

 

Saxion Lectoraat Ambient Intelligence: “Om inzichten uit data te halen, worden AI-technieken geprezen om hun grensverleggende prestaties. Maar hoe pakken we dit gestructureerd en geautomatiseerd aan? In deze presentatie geef ik, op basis van onze ervaringen in toegepast onderzoek, aanbevelingen en vereisten voor geautomatiseerde data-analyses om AI goed in te kunnen zetten.”

 

▪️ RIWO (Dennis Nijhuis en Rick Smelt) & Saxion Lectoraat Mechatronica (Victor Sluiter) over Systems Engineering

RIWO: “Industriële automatisering en besturing wordt steeds complexer en moderne technologie moet jarenlang 24/7 beschikbaar zijn voor eindgebruikers. Om hierin succesvol te zijn wordt door RIWO in multidisciplinaire projectteams samengewerkt met partners, leveranciers en TValley. De system engineer vervult hierin een belangrijke rol. Aan de hand van een voorbeeld in Greenhouse automatisering nemen we je mee hoe RIWO samen met Achterbosch Machinebouw de interne logistiek in tuinbouwkassen vereenvoudigt met gerobotiseerde systemen.”

▪️ Demcon (Jeroen Minnema) & Saxion Lectoraat Mechatronica (Wilco Bonestroo) over Autonomous Systems

“DEMCON ontwikkelt geavanceerde autonome systemen ter land, ter zee en in de lucht, welke slim gebruik van sensordata vereisen om autonoom te kunnen opereren. Als voorbeeld bespreken we de toepassing van sensorfusie op een autonome warehouse drone.”

“Saxion heeft ervaring met verschillende versies van Robot Operating System (ROS). We zullen tijdens de sessie ingaan op de verschillen tussen ROS, ROS 2 en ROS Industrial en meer specifiek op de ervaringen met Navigatie in ROS 2.”

 

14:50 – 15:30 uur | subruimtes | ronde 3 kennissessies

▪️ RIWO (Nathalie Geerlings) & Saxion Lectoraat Ambient Intelligence (Bram Ton) over Advanced Perception & AI

RIWO: “Ondanks een groeiende wereldbevolking is de beschikbaarheid van arbeidskrachten in agrifood aan het afnemen. Het veiligstellen van de wereldvoedselproductie kan alleen maar door hoog geautomatiseerde systemen op basis van vision, kunstmatige intelligentie en robotica. Met de appel plukrobot worden enerzijds de monotone, kort cyclische repeterende handelingen van agrifood werkers voorkomen en anderzijds met technologie de verduurzaming en vergroening versneld. TValley, RIWO en Munckhof Fruit Tech Innovators werken samen aan de ontwikkeling van deze gamechanger in de boomgaard!”

Saxion: Automatische herkenning en classificatie van individuele bovenleidingportaalcomponenten met behulp van puntenwolken en deep-learning. Uitdagingen, resultaten en blik vooruit komen aanbod.

▪️ Benchmark (Mark Grob en David de Groot) & Maarten Bonnema (Universiteit Twente) over Systems Engineering

Benchmark: “Mark Grob en David de Groot, design engineers bij Benchmark High-Tech, over hoe zij in de eerste week van een project via een workshop met het gehele team het Design en Development Plan concretiseerden en zo in acht maanden van concept naar productie wisten te ontwikkelen. Wat was de rol van de systems engineer tijdens de ontwikkeling van high-tech Fluke Acoustic Thermal Imager?”

 

15:45 – 16:45 uur | plenaire ruimte | Keynote

Keynote van AI expert Albert van Breemen over deep learning in de praktijk.

 

16:45 – 17:00 uur | ruimte 3 | TValley in de toekomst

Steven van Roon (programmamanager TValley) en Jaap Beernink (CEO Novel-T en bestuurslid TValley) over het vernieuwde TValley bestuur, de (groei)ambities van TValley en de door de Provincie Overijssel toegekende ASV subsidie.

 

17:00 – 18:00 uur | bar | netwerken

Sluit aan bij de netwerkborrel: let’s connect!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Veiligheidsmaatregelen & coronatoegangsbewijs

In verband met de veiligheidsmaatregelen is het noodzakelijk dat iedereen zich individueel registreert voor een ticket. Laat hem bij binnenkomst zien op je telefoon of print ‘m uit. Zo weten wij precies wie er binnen is.

Daarnaast vragen wij om een coronavaccinatie-, test-, of herstelbewijs te laten zien bij binnenkomst (digitaal of op papier). Kortom: een coronatoegangsbewijs. Lees op de website van de Rijksoverheid hoe je aan een coronatoegangsbewijs komt.

We houden ons op 30 september aan de veiligheidsmaatregelen voor evenementen die dan gelden.

📍 Adresgegevens

De Grolsch Veste, Enschede

Colosseum 65

7521 PP  ENSCHEDE

🚗 Parkeren

Parkeren kan op het grote parkeerterrein voor de hoofdingang van De Grolsch Veste. In Google Maps te vinden onder ‘Colosseum 81 Parking’.

⬆️ Ingang

Ingang A, de hoofdingang aan de zijde van de grote parkeerplaats. Je kunt met de trap, roltrap of lift naar de 1e etage.

🚩 Ruimte

De ruimte waar we deze middag verblijven is de Hatrans Plaza. Dit is op de 1e etage van het Hoofdgebouw.

ONZE PARTNERS

TICKETS

  • Early Bird ticket (t/m 24 september 2021) | €99,-
  • Regular Ticket (vanaf 25 september 2021) | €149,-
  • TValley deelnemers | gratis
  • Studenten | gratis

Koop je ticket

Pssst… zet jezelf via ons LinkedIn-evenement alvast op ‘aanwezig’! 

 

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.