Robotica in de Bouw
Aanmelden
Robotica in de Bouw

Robotica in de Bouw

Datum
15-03-2022
Tijd
09:30 - 15:30
Locatie
Space53 | Technology Base - Enschede

De personeelskrapte in de bouwsector is hardnekkig en zal dit in de komende jaren ook blijven. Robots kunnen een deel van het bouwproces automatiseren, efficiënter laten verlopen of minder arbeidsintensief maken. Daarnaast kunnen bouwrobots de veiligheid op de bouwplaats verbeteren en faalkosten verlagen, blijkt uit het onderzoek van ABN AMRO. In de afgelopen jaren is de noodzaak om de productie te verhogen en preciezer en foutloos te werken sterk toegenomen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van robots en software en kunnen sterk bijdragen aan deze verbetering. Dan hebben we het bijvoorbeeld over:

  • Constructierobots die met behulp van AI en sensoren het metselen, lassen en monteren op de bouwplaats uit handen nemen;
  • Prefabfabrieken met complete gerobotiseerde productielijnen die grote oppervlakken bewerken;
  • De grote ‘gele voertuigen’, zoals graafmachines en bulldozer worden steeds vaker uitgerust met elektronica, sensoren en camera’s om in de toekomst (semi-)autonoom te werken.

Over het event

ABN AMRO en drone-innovatiecluster Space53 organiseren op 15 maart 2022 het evenement ‘Robotica in de Bouw’. Uit het onlangs gepubliceerde rapport van ABN AMRO blijkt dat bouwrobots de komende jaren enorm terrein gaan winnen. Op 15 maart komen bouwbedrijven, robot- en softwareontwikkelaars en onderzoekers samen om de mogelijkheden en kansen van robotica in de bouw te delen.

Datum: dinsdag 15 maart

Tijd: 9:30 – 15:30 uur

Locatie: live bij Space53 op Technology Base – Vliegveldstraat 100 | B519 – 7524 PK in Enschede

Voor wie: ondernemers, professionals, ontwikkelaars, onderzoekers en studenten die zich in hun werk richten op robotica in de bouw of daar meer over willen weten.

Aanmelden: dat kan hier!

Programma

09:30 | 10:00

Welkom

10:00 | 10:30

Presentatie rapport ABN AMRO

ABN AMRO presenteert de highlights van het rapport 'Bouwrobots winnen terrein; markt verdriedubbelt in 2030' met ruimte om vragen te stellen aan de betrokkenen.

11:00 | 12:00

Rondetafelsessie met experts

Tijdens de rondetafelsessie gaan we in gesprek met gebruikers van bouwrobots, robotica onderzoekers en producenten van robotica-oplossingen.

12:00 | 13:00

Netwerken

Ontmoet bouwbedrijven, ontwikkelaars, onderzoekers en andere robotica-experts uit heel Nederland.

13:00 |

Bedrijvenmarkt (doorlopend)

13:00 | 14:45

Live demonstraties en presentaties

Woon één of meerdere kennissessies bij! Sluit aan bij een live demo rondom inspectie met behulp van robotica. Verdiep je in prefab technologie of 3D-printing.

14:45 | 15:30

Netwerkborrel

CORONAMAATREGELEN

Wij vinden interactie en de mogelijkheid om te netwerken enorm belangrijk. Daarom is dit evenement alleen fysiek bij te wonen in de shelter van Space53 op Technology Base. We houden ons aan de op 15 maart geldende coronamaatregelen. Op dit moment hanteren we een maximaal aantal bezoekers.

Partners

ROBOTS OP DE BOUWPLAATS

Hoe zorgen we voor voldoende, betaalbare woningen, die tevens veilig en verantwoord zijn gebouwd? Volgens het rapport van ABN AMRO is verdere robotisering in de bouw het antwoord op deze vraag. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse bouwsector tot 2030 zo’n 306 miljoen euro in robots steekt. Verwacht wordt dat het aantal bouwrobots, van drones tot 3D-betonprinters, met 227 procent toeneemt. Dit is een jaarlijkse toename van gemiddeld 14,1 procent. Deze investeringen maken de bouw duurzamer, veiliger en productiever. Ook vangen de robots het tekort aan personeel op en drukken de faalkosten.

PUBLICATIE ONDERZOEKSRAPPORT

In februari 2022 heeft ABN AMRO een rapport gepubliceerd dat de bouwrobotiseringsmarkt in kaart brengt. De publicatie bespreekt de belangrijkste aanjagers voor de verwachte groei in bouwrobots. Ook beschrijft ABN AMRO de wereldwijde en Nederlandse markt, de belangrijkste knelpunten, kansen en tips om als ondernemer de eerste stap te zetten op weg naar robotisering. Op 15 maart zal het rapport symbolisch overhandigd worden.

DOWNLOAD HET RAPPORT

AANMELDEN

Zorg dat je erbij bent! Meld je gratis aan voor het evenement ‘Robotica in de bouw’ op dinsdag 15 maart via onderstaande button. Wij ontmoeten je graag bij Space53 op Technology Base!

MELD JE AAN

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.