Workshop uitdagingen in de navigatie voor industriële mobiele robots

Workshop: Uitdagingen in de navigatie voor industriële mobiele robots
Datum
18-11-2020
Tijd
09:00 - 11:00
Locatie
Online meeting
Aanmelden

Workshop uitdagingen in de navigatie voor industriële mobiele robots

In het Next Generation Navigation (NeNa) project onderzoekt de onderzoeksgroep Mechantronica van Saxion de mogelijkheden om ROS 2 in te zetten voor industriële mobiele robots. Hoewel we de mogelijkheden van ROS 2 en meer specifiek van Navigation 2 hebben aangetoond, hebben we ook onderwerpen gevonden die nog verder ontwikkeld moeten worden.

In deze workshop willen we verkennen welke onderwerpen met betrekking tot navigatie en mobiele robots belangrijk zijn voor onze partners. Onderwerpen die interessant kunnen zijn: het gebruik van manipulatoren op een mobiel platform, van prototype tot (pre)productie (bijvoorbeeld certificering en ROS 2 op embedded platform, ARM en of GPU), geavanceerde planning specifiek voor grotere machines met motion constraints, het verkennen van nieuwe sensoren voor navigatie zoals nieuwe 3D-camera’s, 3D-lidar, de Accerion-sensor, etc.

In deze sessie beginnen we met een overzicht van onze bevindingen, van de stand van de techniek en de huidige ontwikkelingen in de navigatie. In het tweede deel van de workshop horen we graag van de deelnemers welke onderwerpen ze interessant vinden om verder te onderzoeken.

Meld je nu aan voor de workshop uitdagingen in de navigatie voor industriële mobiele robots

Contact

Bezoekadres

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.