Competence Group: Systems Engineering
Aanmelden
Competence Group: Systems Engineering

Competence Group: Systems Engineering (TValley deelnemers)

Demcon over toepassing van het V-model en het boosten van je creativiteit
Datum
31-03-2022
Tijd
09:00 - 11:30
Locatie
Demcon, Enschede

Competence Group: Systems Engineering voor TValley deelnemers

Ben je al enige jaren werkzaam als System Engineer en wil je graag je skills verbeteren? Dan is deze Competence Group iets voor jou! Vanuit TValley organiseren we regelmatig een bijeenkomst voor Systems Engineering professionals gekenmerkt door kennisdeling. Tijdens deze sessie delen we de best practices rondom een specifiek onderwerp . Tijdens de volgende bijeenkomst staat het V-model centraal. Wanneer je werkt volgens deze softwareontwikkelmethode besteed je gebalanceerde aandacht aan ‘de ontwikkeling’ en ‘de verificatie’. De methode kenmerkt zichzelf door verschillende fases waarbij de volgende fase niet gestart kan worden voordat de vorige fase is afgesloten.

Jos Ansink, senior mechatronic system engineer bij Demcon, gaat dieper in op het V-model. In de praktijk blijkt namelijk dat de juiste koppeling tussen de linkerkant van het model (architectuur en specificaties) en de rechterkant (integratie en verificatie) niet altijd vanzelfsprekend en duidelijk is. Hoe gaat Demcon om met ‘de rechterkant’ van het V-Model?

Naast deze procesmatige kant is ook belangrijk om als system engineer te werken aan competenties om je werk nog beter uit te voeren. Een belangrijke competentie is dat je creatief bent. Je kunt van nature heel creatief zijn, maar er zijn ook manieren om je creatieve denkvermogen te upgraden. Hernes Jacobs, senior mechatronic system engineer bij Demcon met een passie voor creatieve oplossingen, geeft tijdens deze competence group een inspiratiesessie om zo het meeste uit ieders creativiteit te halen.

Programma

9:00 – 9:15 | inloop

9:15 – 10:00 | Jos Ansink over de rechterkant van het V-model

10:15 – 11:15 | Inspiratiesessie om je creativiteit te upgraden door Hernes Jacobs

11:15 – 11:30 | afsluiting

Aanmelden

Deze competence group is alleen voor TValley deelnemers. Ben je werkzaam voor één van de TValley bedrijven uit het netwerk en wil je graag aansluiten bij de Competence Group Systems Engineering? Stuur ons een berichtje via info@tvalley.nl.

Contact

Privacy & Terms

  • Hengelosestraat 500
  • 7521 AN Enschede
  • T: +31 (0)53 483 6800
  • info@tvalley.nl

Maak een afspraak

Heb je een vraag, idee of wil je graag samenwerken? We horen het graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.